Fri frakt från 1500 kr, snabb leverans! Vi kan hjälpa dig med monteringen.

Varför köpa avfallskvarn?

Avfallskvarn

Vi på Per Uno Karlsson Rörservice AB installerar och säljer högkvalitativa avfallskvarnar. Vi vill hjälpa till med att bidra till ett mer hållbart och miljömässigt smart sätt att hantera dina matrester. Din disk kommer gå smidigare och din sophantering betydligt fräschare och mer hållbart för miljön. 

Fördelar med Avfallskvarn

Fräschare disk och sophantering

Enkelt och fräscht 

 • Med en avfallskvarn får du en hygienisk och smidig hantering av ditt matavfall.
 • Allt du maler ner i avfallskvarnen spolas ut och blir till slut miljövänlig biogas! När kvarnen har malt färdigt är den fräsch och vasken är redo för disk.

 • Med din avfallskvarn kan du snabbt sätta igång med disken, du slipper slänga ner matresterna i sopor som du måste gå ut med

 •  Torra sopor som kartong, glas och metall är de enda soporna du kommer behöva hantera. Resten åker direkt ner i avfallskvarnen.
Smidigare och snabbare sophantering

Bekvämlighet 

 • Fräschare och snabbare hantering av din vask och disk. 
 • Du slipper illaluktande sopor. 
 • Mindre sophantering mer tid till annat
 • Illaluktande räkskal är ett minne blott!  
Avfallskvarn bidrar till en mer hållbar miljö

Miljövänligt 

 •  Avfall med lastbilar transporteras idag i stor utsträckning, detta innebär stora mängder avgaser vilket inte gynnar vår miljö.
 • Avfallet från avfallskvarnen förs till ett reningsverket, där skiljs det malda avfallet från vattnet och rötas sedan i en rötgaskammare där biogasen utvinns.
 • Detta innebär minskat tryck av transporter vilket är ett mer miljövänligt alternativ. 

Vi hjälper dig med montering!

Montering avfallskvarn

Vi hjälper givetvis gärna till med monteringen av din avfallskvarn.

Diskbänkens hål behöver vara 90 mm (standard) och det måste finnas ett jordat eluttag för att vi ska kunna göra en standardinstallation*. Det går bra att använda samma uttag som till diskmaskinen.

Kontakta oss gärna via mail om du är osäker på om just din diskbänk är standard eller ej.

En del diskbänkar i porslin kan ha för litet anslutningshål för halsringen på avfallskvarnen, då går det tyvärr inte att montera en kvarn.

Inom stor Stockholm monterar vi kvarnar dagligen.  En standartinstallation kostar från 2 500 kr inklusive moms. Om du har utrymme att använda ROT avdrag går det att nyttja.

Monteringskostnaden debiteras separat och via faktura direkt från oss. På bilden är det befintliga vattenlåset utbytt för att ge mer utrymme i skåpet. Byte av vattenlås eller korgventil medför en merkostnad som inte är medräknad i priset ovan.

*I standardinstallation ingår montering av  avfallskvarnen med vattenlås samt montering av tryckknapp i diskbänk eller träskiva.